Danmarks Frie Fagforening

- fordi ingen kender "arbejds"-dagen imorgen...

Print side

Nyt EU-direktiv sikrer mindsteløn

/arkivet/sagsmappen/nyheder

Nyt EU-direktiv sikrer mindsteløn


Et nyt EU-direktiv betyder, at lande, der allerede har en lovbestemt mindsteløn, skal sikre en passende mindsteløn, mens lande som Danmark, hvor arbejdsmarkedet primært er dækket af overenskomster, kan fortsætte som hidtil. Formålet er at hæve bundniveauet og sikre ordentlige vilkår for EUs borgere.

Arbejdsgiverne og FH-fagbevægelsen udtrykker bekymring for deres eksistensberettigelse. Der findes simpelthen ikke et fornuftigt argument for at nogen får hævet deres lønniveau.

Sandheden er jo netop, at det ikke er ulovligt i dagens Danmark at give eksempelvis lastbilchauffører en løn, som gør, at man er at betegne som working poor. Der er selvfølgelig meget få mennesker, der indvilger i at arbejde for en så lav løn, men det er sket. Så hvorfor ikke sikre, at de arbejdsgivere også straffes for en klokkeklar ulovlighed, hvis de underbetaler deres ansatte? Det vil det nye EU-direktiv gøre op med.
Vi får løftet lønninger for mange EU-borgere og på de områder der ikke er overenskomstdækket i Danmark får vi nu sat en bundgrænse ind. Den sunde fornuft må vinder over magtdemonstrationer.

Nyt EU-direktiv sikrer mindsteløn

 

Danmarks Frie Fagforening | Lille Borgergade 13 | 9400 Nørresundby | Telefon 70 25 40 25 | Telefax 98 10 24 27 |