Danmarks Frie Fagforening

Fagforening - helt enkelt...

Print side

Arbejdsmarkedet er ikke en konstant.

25-10-2017

 Trods den megen omtale af økonomisk og beskæftigelsesmæssige fremgang i samfundet oplever vi i Danmarks Frie fagforening, for tiden, at mange desværre også bliver fyret, som oftest fordi firmaet indskrænker sin aktivitet. Arbejdsmarkedet er ikke statisk; men konstant under forandring. 

Et mindre antal unge søger erhvervsuddannelserne, selvom vi faktisk har brug for det modsatte.
Inden for landbrugsuddannelserne har de fleste elever allerede job inden de er færdiguddannet, og der efterlyses flere unge til faget som der fremover vil blive hårdt brug for især efter der nu for alvor er kommet gang i eksporten til Kina og flere asiatiske lande. Robotterne vinder ligeledes stærkt frem på områder som vi aldrig har set det før. Det foreløbige resultat af denne udvikling er, at der er skabt flere jobs, især nye specialiserede jobs.
Arbejde er ikke en konstant men noget der hele tiden vil bevæge sig. Flere penge hos folk betyder der bruges flere penge til forbrug og derved skabes nyt arbejde. Får folk mere fritid vil det ligeledes skabe mere beskæftigelse simpelthen fordi folk ikke bruger mere fritid til intet at fortage sig. De vil søge nye aktiviteter som igen vi skabe nyt arbejde for andre. Kort sagt vi deler ikke den pessimisme om fremtiden som vi ser hos flere politiske partier. Vi tror der i en rum tid fremover bliver brug for alle aktive lønmodtagere.

Men nu til mit egentlige ærinde. Sørg for at din/dit ansættelsesaftale/bevis er i overensstemmelse med den jobfunktion du har, og at den indeholder alt der vedrører din jobfunktion. Er der ikke en overenskomst på virksomheden er det vigtigt, at være særlig opmærksom på at ansættelses-aftalen er klart detaljeret formuleret, og i tråd med det der mundtlig er aftalt. Vi siger det jævnligt til vores medlemmer, vent med at skrive den under indtil vi har set ansættelses-beviset igennem. Vi er her for det samme.
Selvom aftalen er underskrevet og jobfunktionen er ændret, lad os hjælpe dig med det. Står man først med opsigelsen kan det være for sent og det kan være svært at løfte bevisbyrden i retten, hvis sagen når dertil.

25-10-2017

Arbejdsmarkedet er ikke en konstant.

 

Danmarks Frie Fagforening | Lille Borgergade 13 | 9400 Nørresundby | Telefon 70 25 40 25 | Telefax 98 10 24 27 |